Irodatérkép

Láttál már 19 épületet egyszerre összedőlni? Tessék!

2017. január 27. 08:00 - csorbazs

Az ember elképesztő épületek álmodik és valósít meg időről időre, melyek méltán vívják ki ámulatunkat. A rombolás azonban a maga fizikai valójában legalább ennyire lenyűgöző lehet, nem beszélve arról, hogy milyen lehetőségek nyílnak egy-egy terület "felszabadulásával".

A bbc tett közzé a tegnapi napon egy videót, melyben egy kínai, 19 monstrumból álló épületegyüttest tesztnek a földdel egyenlővé néhány másodperc alatt. A videó egyszerűen lenyűgöző és egyben félelmetes is,hiszen sok-sok munka végeredményét rombolják le egy szempillantás alatt (habár, ahogy a Daily Mail cikkében olvashatjuk egy ilyen akció nem is olyan egyszerű, ahogy azt elsőre gondolnánk). 

Ten seconds to demolish 19 buildings - BBC News

Hogy mindezt miért? Hát azért, hogy a lakóépületek helyén egy vadonatúj business negyedet húzzanak fel! Nem kell azonban Kínáig menni, hogy ilyennel találkozzunk! Íme egy kis válogatás a magyar palettáról!

Vision Towers helyén egykor a Volga Szálló állt 

volga_szallo.jpg

Kép forrása: egykor.hu és futureal.hu

 

Az East-West Business Center helyén a Nemzeti Színház állt 

szinhaz.jpg

Kép forrása: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára és www. skanska.hu

 

Vannak azonban olyan esetek is, amikor a rombolás felett győz az újjáépítés. Számos egykor gyárként funkcionáló épület ad most helyet modern irodaházaknak, itt, Budapesten is. Például a következők:

A Balance Loft irodaház egykor ampullagyárként funkcionált

ampullagy.jpg

Kép forrása: www.facebook.com és CPI

 

A Dorottya Udvar egykor a kozmetikumokat gyártó Caolának adott helyet

dorottya.jpg

Kép forrása: dorottya.net és irodahaz.info
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr9312148275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

degeco 2017.01.28. 02:50:33

A 20.-at minek hagytak meg?
süti beállítások módosítása