Irodatérkép

Megszületett a digitális irodabelső. Tessék csodálkozni!

2017. július 26. 06:00 - heveis

Az irodai környezet nemcsak a vállalat imidzsét hivatott fémjelezni, hanem a kreativitásra is kellene, hogy serkentse a dolgozókat. Mi lehetne látványosabb, mint egy digitálisan változtatható környezet?

digi3.jpgForrás:http://obscuradigital.com/

Mi jut eszünkbe egy jólmenő irodaházról? Lehet, hogy a Wallstreet farkasának egy intro jelente? Felhőkarcolók, ami a céget jellemezve a magasba tör, tele üvegablakkal, amin nem láthatunk be, néhány lift, ami pillanatok alatt a 20. emeltre repít. De inkább érezhetjük sterilnek ezt a területet, mintsem otthonosnak, íg ebből nagyon nehéz egy egyedi belsőt varázsolni, de a jelek szerint ez mégis sikerülhet!

digi4.jpgForrás:http://obscuradigital.com/

Az első dolog, amivel szembe találjuk magunkat az előcsarnok, ami belsőépítészet talán legfontosabb eleme egy irodaházban, hiszen ez az amivel a minden egyes ügyfél találkozik. A

Forrás: Salesforce Video Wall from Obscura Digital on Vimeo.

irodaház interiorjének megtervezésekor, az Obscura abszolúte kimaxolta az ebben rejlő lehetőséget.

digi2.jpgForrás:http://obscuradigital.com/

Nagyon egyszerű, ám annál lenyűgözőbb ötletével megalkotta a világ legszebb belső terét. Amikor belépünk az előcsarnokba egy hatalmas falfelülettel szembesülünk, amire egyszerűen LED panelt telepítettek, így egy bármikor változtatható teret képez a belépőknek. Tulajdonképpen olyan, mintha egy hatalmas plazma TV-t tettek volna a frontfalra. A digitális technológiának köszönhetően a természeti képektől kezdve a BBC hírein keresztül egy gombnyomással bármit megjelentethetnek a falon. Csak a képzeletünk szab határt a belső hangulatnak, ha megunják, akkor bármikor változtatható.

digi1.jpgForrás:http://obscuradigital.com/

Ugyan maga az ötlet nem újkeletű, de a megvalósítás minősége most ért el arra a szintre, hogy valóban olyan érzetet kelthet, mintha egy erdőben lennénk, vagy a hegyek között, de akár Packman játékban. A kép minősége növekedett, az emberi szem érzékelésével azonossá vált, a képernyők vastagsága minimális és még a széleit is sikerült eltüntetni. Szerencsére ez a technológia már egyre elérhetőbbé válik, ígyidővel egyre több ilyen irodába tehetjük be a lábunkat!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr3112637401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása