Irodatérkép

Így válaszd ki a legjobb irodát!

2017. május 26. 06:00 - TothGeza78

ELADÓ/KIADÓ

A cégek életében messze a legnagyobb dilemma, ha első vagy új irodát kell választani. 10-15 éve még nem voltak gázosak a lepukkant lakásokból kialakított ilyen-olyan irodának kinevezett rettenetes cégközpont alkalmatosságok.De ma már igen.

Akad, aki szerint elmegy az ilyen, és azt gondolja, ha ilyen céggel dolgoztat, akkor jó árat érhet el, azaz sokat kap a pénzéért. Gondoljuk meg, mi valójában hová is szeretnénk tartozni. Olyan kisvállalat képét szeretnénk sugározni, amely minden fillért megfog és a legutolsó kis munkát is elvállalja, vagy már céges központunkkal is mást szeretnénk üzenni a külvilágnak, de különösen ügyfeleinknek és reménybeli partnereinknek. Ez a másság, az egyedi minőségű és hangulatú cégközpont egyúttal azt is sugározza rólunk, hogy mi a legjobbak vagyunk, vagy legalábbis a legjobbak közé tartozunk az adott szakmában, ágazatban.

iroda_zuglo1.png

Nem árt azt is megfigyelni, hogy egy-egy adott szakterület vállalkozásai legtöbbször egy jól körülhatárolható városrészben, sőt néhány utcában koncentrálódnak. Nekünk sem árt követni a bevett gyakorlatot, vagy legalább azt az aranyszabályt, hogy érdemes egy-egy olyan, a mi iparágunkat meghatározó nagyvállalatok közvetlen közelébe költöznünk.

Persze ez a stratégia nem mindig jó, attól is függ a dolog, hogy mennyire versenyző az adott terület, illetve mi magunk mennyire szeretnénk ráirányítani a figyelmet konkurenseinkre. Nyilvánvalóan ez a területi koncentráció a hagyományos ágazatokban sokkal jelentősebb, mint az új gazdaság technológiai vállalatai körében. Itt azonban értelemszerűen a honlapunkat kell első körben a legjobbá tenni, és az sem baj, ha közösségi irodákban vagyunk csak elérhetőek.

Ha azonban havonta százezreket vagy akár milliókat spórolunk azon, hogy nincs állandó irodánk, akkor azon már ne takarékoskodjunk, hogy olcsó közösségi irodát keresünk. Ehelyett válasszuk a legmenőbb közös munkahelyet, már csak azért is, mert a legmenőbb helyeken általában profi cégek fognak megfordulni. Arra ez esetben is figyeljünk oda, hogy az adott közösség olyanokból álljon, akik hozzá tudnak majd tenni a mi üzletünkhöz, mert hozzánk hasonló profilú csapatok bérlik.

roosevelt_iroda1.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr8512447839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása