Irodatérkép

Szundi szoba is van a menő munkahelyen

2017. május 17. 06:00 - heveis

Miről híresek a startup irodák? A jövedelmen felüli juttatásokról, úgymint ingyen rágcsálnivaló napközben, szundi szobák, szárítóberendezések a szennyesnek, de a belső kialakítás sem utolsó élmény!

Ahogy maga a cég működése is eltörli a megszokott irodai kereteket, ugyanúgy a belső kialakítást is a formabontó hozzáállás hatja át. Annak ellenére, hogy a hangsúly a vállalkozás sikerességén van, nem feledkeznek meg az irodai környezet fontosságáról sem.

startup1.jpg

Fotó: www.decoraid.com

Rugalmas terek

Mivel a cég szükségletei viszonylag rövid idő alatt teljesen az ellenkezőjére változhatnak, mint azelőtt, ezért fontos, hogy a tér, amiben dolgoznak könnyedén tudjon alkalmazkodni az újdonsült igényeknek. A gyorsan növekvő cégnek olyan helyiségekre van szüksége, amik könnyen növelhetők. Az iroda kiválasztásánál és belső megtervezésénél már az elején érdemes figyelembe venni magát a cég struktúráját. Ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen minden egyes bővítési hullámnál elég kényelmetlen irodát váltani.

startup3.jpg

Fotó: www.decoraid.com

Ha egy ideiglenes helyen van éppen a cég, érdemes megfigyelni, hogyan viselkednek a dolgozók és a különféle helyeket mire használják. Például, hogyha a létszám változó, akkor érdemesebb kevesebb helyet hagyni a “klasszikus irodának”, ahol külön asztalok vannak. Ezzel szemben célszerű nagyobb helyet biztosítani a közösségi részeknek, mint a kávézó vagy a “játszó szoba”. Természetesen szükség van olyan helyiségekre, ahova kis csoportos munkához is el lehet vonulni.

A design

A dolgozók környezetét formáljuk az ő arcukra. Mivel a vállalkozás indulásakor nagy valószínűséggel a dolgozók sokkal több időt fognak a munkahelyükön tölteni, mint otthon, így külön hangsúlyt kell fektetni a komfortérzetükre. Legyen kreatív és kényelmes élhető a munkakörnyezet!

Nyugodtan engedjük meg, hogy aktívan részt vegyenek a kialakításban, ettől sokkal otthonosabban fogják érezni magukat a helyen. Például a saját művészeti alkotásaikat is elhelyezhetik. A világos színek serkentik a kreativitást, a természetes fény, a növények energetizálnak.

startup2.jpg

Fotó: www.decoraid.com

A recepciónak mindenképpen közvetítenie kell a cég image-ét, azt az üzenetet kell hordoznia, amit a vállalat képvisel. Ez azért fontos, mert ez az első élményünk, amikor belépünk ide.

A vezetői résznek érdemes kissé elszeparáltabbnak lenni a közösségi részektől, ezzel lehetőséget biztosítva a nyugodt, stratégiai megbeszélésekhez. Itt fontos, hogy profizmust sugározzon és meggyőzze az ügyfelet arról, hogy a partnerünk legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr8412483023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása