Irodatérkép

Álom munkahely csodás kilátással

2017. május 03. 06:15 - otthonterkep

A FOJAB nevű építészeti cég olyan irodaházat tervezett, ahonnan látni az északi fényt. Mármint tényleg.

A svéd Hyllie városban készült el az Ice Block fantázianevű, 6000 négyzetméter alapterületű irodaház, a FOJAB jóvoltából. A jégtömb és az északi világ ihlette a tervezőket, akik ikonikus épületet álmodtak meg. A homlokzat kettős üvegszerkezetű, ami elvileg egy megrepedt jégtömböt utánozna -ezt azért nagyon bele kell látni a homlokzatba. Továbbá rozsdamentes acélkeretek biztosítják az üvegtömbök biztos helyét.

Az épület magassága lehetővé teszi, hogy a természetes fény az egész házat beragyogja, és nemcsak nappal, hanem éjjel is. A tervezők ugyanis az északi fény gyönyörű látványára is gondoltak, amit bentről lehet csodálni. Itthon ugyan nincs erre lehetőség, de csodaszép kilátásra sokaknak lehetősége van napközben az irodában, például a belvárosi nagyobb irodaházakban, amiket szintén üveggel láttak el. 

A svéd országi jég ihlette üvegépületet hatékony árnyékolórendszerrel építették, ami védi az üveget a közvetlen napfénytől. Ez az árnyékoló maga az üveg, aminek a mintázata megváltozik az átlátszótól az egészen átláthatatlanig, attól függően, mennyire zavaró a napfény. A földszinten egy üzlethelyiség áll, és egy passzázs, ami keresztülvezet az épületen. 

 Az irodaház szívében lépcsőház áll, ami felfelé kanyarog. Hogy az irodaház környékét ne autók borítsák az utcákon, az az épület minden emeletén külön parkolórészt alakítottak ki - ez miért nem jutott eddig senkinek se eszébe? Ha ezek a parkolók kevésnek bizonyulnának, akkor megnyugtatjuk az olvasókat, hogy az autóval közlekedők a szomszédban lévő parkolóházban bőven találhatnak helyet, az is elég nagy területet foglal el. 

K
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr3312451675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása