Irodatérkép

Ezért nem halnak meg a régi plazák – Kaliforniában

2016. szeptember 30. 09:08 - MeNa

Egy Pozsonyban is nagyot dobó olasz építész menthet meg néhány haldokló amerikai plazát. Első kísérlete Kaliforniában lesz, ha bejön, továbbiak is életre kelnek, bennük jelentős irodaterületekkel.

Olyat tesz Massimiliano Fuksas olasz építész, amire már régen nagy szüksége van Amerikának: életet szeretne lehelni egyes bevásárlóközpontokba, amelyek évek óta csak vegetálnak. Az évtizedes gyakorlattal rendelkező szakember teljesen átdolgozza a kaliforniai Beverly Hills egyik plazáját, a nyolcvanas évek elején épített Beverly Centert egy 500 millió dolláros beruházással.

beverly-center.jpg

Az átalakított plaza látványterve
forrás: therealdeal.com/Business Wire

 

A legfontosabb, hogy természetes fényt enged be olyan helyekre, amelyek eddig félhomályban voltak vagy majdnem sötétben. Óriási oldal-és tetőablakokat építtet be, kevésbé zsúfolt közlekedési útvonalakat alakít ki, új éttermekkel és bárokkal megnöveli az étel-és italkínálatot és modernizálja a mélygarázst.

„Szerintem az érzelmek mindent felül írnak, az ide betérő embereknek azonnal meg kell érezni, hogy itt szabad a tér. Az nem jó, ha nyomasztja őket a fénytelenség, sokkal jobb kedvük lesz az új világos terek láttán. Az éghez akartunk minél közelebb kerülni” – mondta a therealdeal.com szaklapnak.

A 76 éves Fuksas Párizsban, Rómában, a kínai Shenzhenben is külön irodát üzemeltet, New Yorkban az ő cége formálta át az Armani áruházát az Ötödik sugárúton és nevéhez fűződik a 2014-ben átadott pozsonyi Bory Mall belsejének megálmodása is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr2211670654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása