Irodatérkép

Felhőkarcolók tűnnek el Berlinben – és ennek sokan örülnek

2016. szeptember 30. 09:07 - MeNa

Újra gondolják Berlin egyes nyugati körzeteit, az új tervek szerint több elavult óriási irodatornyot lebontanának. A lakosság egyelőre örül az új tereknek, de még nem tudja, hogy új felhőkarcolók jöhetnek.

Nem túl fényesnek tartja a Ku’damm, a Bretscheidplatz és a Spree folyó közötti terület jelenét a berlini a városvezetés néhány politikusa. Tervező irodákat és ingatlanfejlesztőket akartak bevonni, hogy együtt újra gondolják ennek a körzetnek a jövőjét.

A Property Week friss összefoglalója szerint azt találták ki a szakemberekkel közösen, hogy lebontanak több irodaházat, köztük a Bahnhof Zoo-nál tornyosuló irodaközpontot, ezen kívül az úgynevezett Aschinger házat, továbbá az Ernst-Reuter-Platz irodaház-együttesének egyik ósdi épületét.

767c7d26eed95d62.jpeg

A Breitscheidplatz-ra tervezett felhőkarcoló a STRABAG Real Estate látványtervén
forrás: baunetz.de/Property Week

 

A kerület lakói egyelőre örülnek a terveknek. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy a Telefunken cég óriási tornya mellé egy 70 méteres monstrumot akarnak felhúzni. A Hardenberg térre egy ennél is brutálisabb, 200 méter magas tömböt álmodtak, ennek java része iroda lenne, de legfelül luxus lakásokat is kialakítanának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr7211670960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása