Irodatérkép

A dánok ilyet is tudnak: jön a vízalatti parkoló

2016. szeptember 30. 09:07 - MeNa

Új menő városrészt alakítanak ki Koppenhága északi részén. Több ezren akarnak odaköltözni az első hírek alapján.

A Kronlobsoen nevű projekt tulajdonképpen egy nagy sziget, ahol az égvilágon minden meglesz, amire manapság vágynak a vizet egyébként is szerető dánok: vízparti lakások a sziget belsejében, hajólakások, luxus wellness fürdő, némi irodaterület, hogy legyen hol dolgozni, hangulatos éttermek, kávézók és a legnagyobb dobás a több emeletes mélygarázs a tenger alatt.

kronl_bs_en_2.jpg

Így lehet majd az időt múlatni az új koppenhágai negyedben

forrás: archdaily.com

A tervet az Edje Natur, az Aart Architects és az Arup építészeti tanácsadó és fejlesztő cég jegyzi.Utóbbi már eddig is több meglepő építészeti megoldással állt elő története során. A cégnek sikerült elfogadtatnia a finanszírozó bankokkal is merész elképzeléseit.Nevéhez fűződik egyebek között Koppenhága északi részén egy nagy közlekedési csomópont, a dán operaház belső kialakítása és egy óriási sportcsarnok is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr5711670998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása