Irodatérkép

Rondaépület-bajnokság a briteknél

2016. szeptember 30. 09:08 - MeNa

Idén nem csak a Brexittel vétették észre magukat a britek. A legrondább épületek sajátos bajnokságán előkelő helyen végzett több irodaház is.

Nem először rendezik meg a szigetlakók a Ki tud rondább épületet találni? versenyt és szavazást. Idén azonban a szokásosnál is több, kifejezetten taszító irodaház került fel az új épületek toplistájára. A rondaság-bajnokságot a BD nevű építészeti weboldal hirdeti meg, a szavazást is ez a cég bonyolítja le - számolt be a dezeen.com.

broadgate_irodahaz_london.jpg

A Broadgate-irodaház Londonban

forrás:dezeen.com

Az irodaházak mellett labdába rúg még egy metodista templom bővítése és a Broadgate nevű komplexum átépítése is. Utóbbi a lista elejére került zűrzavaros külsejével, érthetetlen szerkezetével és barátságtalan színvilágával. Az építészek egy része tragédiaként élte meg, hogy a Broadgate tömb helyén lévő korábbi, míves épületet lebontották. Egy másikról, a Lincoln Plaza lakótoronyról meg azt mondták: valósággal csábít az öngyilkosságra a sok kihajló, derékszögű erkély.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr5211671148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása