Irodatérkép

Lehúzás az Airbnb? Dehogy, inkább aranybánya, főleg a központja.

2017. január 15. 13:50 - MeNa

Jó kis állást és kiváló körülményeket élvezhet az, aki csatlakozhat a nálunk is ismert Airbnb világcég új dublini központjában működő csapathoz. 

Akár több millió forintot is összegyűjthet az, akinek olyan szerencséje van, hogy munkatársként beléphet az egyre népszerűbb szállásmegosztó rendszert, az Airbnb-t üzemeltető, azonos nevű céghez. Informatikusként mindenképpen jók az esélyei, így akár a jól kiépült budapesti airbnb-piac hasznából is részesedhet. (azért vesse csak gyorsan össze a kiadó budapesti lakások árait, hogy teljes legyen a kép!)

airbnb-dublin_1.jpg

A szoba-és lakásbérletek világpiacán jól hasító Airbnb magyar művelői a NAV szerint elég szép summát, mintegy hat milliárd forint bevételt szereztek 2015-ben és persze ennél is többet tavaly, viszont alig adóztak közülük. Az anyavállalat tavaly közel 200 millió dolláros tiszta nyereséget ért el. A világcég új európai központja maga a paradicsom az Y generációnak. A teljesen romos dublini raktárépületből egy valóban élhető, szerethető, tágas és funkcionálisan kiváló munkahelyet sikerült kreálnia az építészeknek.

airbnb-dublin_7.jpg

Az volt a cél, hogy legyenek intim és inspiráló terek, beszögellések és kisebb, félig zárt területek. Azt is akarták, hogy könnyű legyen szinte azonnal találkozni azzal, akivel éppen akarnak, ne kelljen ténferegni az emeletek vagy a szobák között.

airbnb-dublin_3.jpg

A kantinba direkt tettek padokat, normál és bárszékeket és hosszú és kör alakú asztalokat.

airbnb-dublin_5.jpg

Ez nem beállított kép, itt tényleg soha nincs tömeg.

airbnb-dublin_4.jpg

Rengeteg olyan terület jött létre, ahol jobban lehet koncentrálni, miközben nem zárkóznak be egy üvegkalitkába vagy paravánokkal elszeparált területre.

airbnb-dublin_6.jpg

A lépcső az élet közepe, rengeteg meeting zajlik itt akár úgy is, hogy nem csupán a lépcsőfokokon ülnek, hanem a korlátokat támasztják és úgy figyelnek a beszélőre.

airbnb-dublin_2.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr3212104991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodrigue 2017.01.16. 12:27:27

Nagyot csalódtam az Rbnb-ben. Párizsban még minden rendben volt, de a labanc 4 nappal az utazás előtt mondta vissza a szállásunkat. (az értékelésem kiváló). Csőtörésre hivatkozott. Próbáltam gyorsan másikat foglalni. Ott is csőtörés volt. :-) Megoldottam, de a jövőben inkább kerülöm az ilyen közösségi baromkodást, és üzleti szolgáltatónál foglalok és fizetek. Ott jobb eséllyel teljesítenek, nem csak bohóckodnak. Az irodájuk szép, de ez hidegen hagy...
süti beállítások módosítása