Irodatérkép

Romkocsmára hajazó irodaház nyílt az Andrássy úton

2016. október 19. 09:40 - MeNa

Nagyon bátor az egyik vezető magyar ingatlanfejlesztő: formabontó belvilágot sugárzó épülettel lépett a budapesti irodapiacra az elegáns Andrássy úton, a felújított palota belső terei a romkocsmák hangulatát elevenítik fel.

A kisföldalatti Vörösmarty utcai megállójánál található A66 irodaházat fiatal, urbánus munkaerőre számítva terveztette a felújítást vezénylő WING fejlesztő vállalat. Mindent ennek rendeltek alá.

a66-11.jpg

A 3.000 négyzetméteres, klasszicista külsejű irodaházban indusztriális jellegű, minimalista kontraszttal hangsúlyozzák az épület történelmi építészeti értékeit. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre, a tervezésben főszerepet vállalt az MD Stúdió és vezető tervezője, Szalay Tihamér.

Hasonlóan dizájnos irodaház ez a nemrég átadott óbudai ingatlan is, a Buda Loft Offices.

 
a66-6.jpg

"A belsőépítészet a megrendelő egyedi ízlését tükrözi és leginkább a budapesti romkocsmák hangulatához hasonítható. A kialakítást a Brody House Group végezte az angol William Clothier vezetésével. Véleménye szerint az épület Budapest egyedi színfoltja lett, hiszen egyetlen más irodaépület történelmét sem érzékeltetik ilyen építészeti megoldásokkal." - fogalmazott a fejlesztő cég.

a66-9.jpg
 
A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló co-working munkahelyet teremtsenek egyterű irodákkal, tárgyalókkal, munkahelyként is funkcionáló étkezővel és társalgóval. A berendezésnél és a felszereltségnél is a legmodernebb technológiákat használták, ugyanakkor láthatóak az egyes történelmi korok felületei és az eredeti tartógerendák.

a66-10.jpg

A „retró” hangulat máshol is visszaköszön, a recepciót régi magyar újságoldalakkal tapétázták ki. A cég csak kerékpárparkolóra tartott igényt, gépkocsi-parkolóhelyekre nem. 
A felújítási munkálatokat a KDB Bank finanszírozta, az épületet az UMInteractive Kft. bérli hosszú távon.  
 
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr7811818575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2016.10.20. 07:21:23

Szegények egész nap az irodában rohadnak.

2016.10.20. 09:57:25

Ki erzi jol magat mallo falak kozott? Ki fogad ugyfelet egy peneszes irodaban? Milyen az az ugyfel, aki szerzodest ir ala egy saletromos falu szobaban? Kinevezhetitek trendinek, meg romkocsmasnak, de valojaban szegenyes es igenytelenseget sugallo.

erkölcsi hulla 2016.10.20. 10:47:29

Igénytelen szar. Pont mint a romkocsmák. Mikor megpróbálsz egy romot eladni, 0 ráfordítással, 'romkocsmaként', mert trendi az elnevezés.
Pont mint a kézműves sör, ugyanaz a szar, csak kétszer annyiba kerül minimum, és mosolyogva adják a bódéban, igazi szeretet van benne.

kgzs 2016.10.20. 10:59:45

Meg kell, hogy védjem az épületet, mi szeretünk itt dolgozni. A falak le vannak kezelve, nem penészesek, nem mállanak. Poszterekkel dobjuk fel az egyedi "design"-t.
Az épület egyéb területei (WC-k, konyhák) teljesen újak, modernek. Az ajtókat beléptetőrendszer működteti.
Kikapcsolódásra is van lehetőségünk: nyugi szobák, kanapék, és az egyik tárgyalóban a "tárgyalóasztal" egy ping-pong asztal, így munkaidő végén a sportolni vágyók ott ütik el az időt...
:-)

samot 2016.10.23. 18:34:22

Komoly üzletember rögtön kifordul ilyen helyröl!Kitalàltàk,hogy ez a menö?Nàluk és sehol màshol a vilàgon!

Burgermeister 2016.10.27. 05:07:01

Soha nem dolgoznék ilyen helyen!!! A konzumidiótáknak való szopcsi fürcsi vacsi shopi mellett.

Burgermeister 2016.10.27. 05:07:49

@kgzs: nyugiszoba...osztán minek? annyira sok a stressz???
süti beállítások módosítása