Irodatérkép

Irodát? Csakis közösen! – ugye tudod mi az a coworking?

2017. május 07. 13:54 - TothGeza78

ELADÓ/KIADÓ

A kezdő vagy kisebb cégek nem ritkán beleesnek az „iroda csapdába”. Cégvezetője válogatja, de azért az emberek többsége szeret valamilyen szempontból különleges helyen, szép irodát választani a álmai vállalkozásának.


Természetesen a választék itt is óriási, mint a lakáskeresésnél.

Mint a fenti linken is láthatjuk a lehetőségek száma végtelen. A nagy multik sokszor komplett 6-8 emeletes hipermodern iroda költeményeket rendelnek meg maguknak. De már egy közepes cég is előszeretettel bérel ki komplett szintet vagy szinteket vállalati főhadiszállásának. Egy-egy ilyen alkalommal csak úgy röpködnek a milliók, sőt tízmilliók. Bár a kis cégek ezt nyilván nem engedhetik meg maguknak, egyáltalán nem kell lemondaniuk arról, hogy modern, akár látványos, akár fiatalos design irodába költözzön be.

Az induló vagy kevés tőkéből gazdálkodó kis csapatoknak keresve se lehet jobbat találni, mint a közösségi irodaterek. Ezekből is több tucatnyi található már Budapesten, de a vidéki nagyvárosokban is gombamód szaporodnak ezek a rugalmas lehetőségeket hordozó coworking irodák

coworking_iroda1.png

Nyilván mindenki hallott már arról, hogy egy-egy napra vagy egy-egy órára lehet irodát bérelni, emellett tárgyalót vagy munkaállomást is lehet igényelni, elég jó feltételekkel. E helyeken a titkárság munkaidőben mindig elérhető, így „vállalati” telefonos recepciónk, és postafiókunk is lehet. Mindezt már havi pár tízezer forintért megteremthetjük, és egy kis projekt cég esetén is kelthetjük a komolyság illúzióját.

Nem árt azonban alaposan körülnézni a fővárosi piacon. A legfontosabb mindenképpen az elhelyezkedés lesz, ez több szempontból lényeges. Egyrészt a központi elhelyezkedésű és persze minőségi helyszínek tovább emelik presztízsünket. Másfelől figyeljünk arra, hogy az autóval érkező tárgyalópartnereink – ha ilyenből sok van – ésszerű keretek között tudjanak parkolni a környéken.

A belvárosba sok helyütt be sem lehet hajtani, a parkolási díj pedig horribilis, miközben erre sok fiatal tömegközlekedéssel vagy biciklivel járó cégtulajdonos nem is gondol. Ugyanígy figyeljünk arra is, hogy azon az útvonalon legyen az irodánk, ahol mi és kollégáink többsége is könnyen elérheti azt. Hiszen a választék óriási, így az irodákat kínálók egy bizonyos összegen túl már értünk versenyeznek.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr3712447727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubu1a 2017.05.07. 22:19:50

"tömegközlekedéssel vagy biciklivel járó cégtulajdonos"
Ez eléggé paradoxonnak tűnik.
süti beállítások módosítása