Irodatérkép

Nagyot szakíthatnak a Trump-ingatlanok

2016. november 14. 16:04 - MeNa

Megugorhat a megválasztott amerikai elnök nevével fémjelzett ingatlanok márkaértéke. Irodaházakról, hotelekről és golfközpontokról van szó.

Aranyidők várnak a Donald Trump cégei által felépített és a megválasztott elnökről elnevezett lakó-és szabadidős ingatlanokra, állítják neves amerikai ingatlan szakértők. Főleg a külföldi vevők és bérlők szemében nőhet meg ezen ingatlanok ázsiója.

„Egy igazi álom egy olyan felhőkarcolóban lakni vagy dolgozni, ami az Egyesült Államok elnökének nevét viseli vagy hozzá fűződik az építése, hiszen mégiscsak a legtöbbnél maga is részt vett a munkákban, ha nem is a kivitelezésben” – mondta a minap a nagy Coldwell Banker közvetítő hálózat egyik vezető ügynöke, aki már több olyan lakást adott el, amelyek Chicagoban és New Yorkban lévő Trump-épületekben vannak. A legutóbbi tranzakció már a választások után két nappal történt.

Persze, vannak olyan szakértők is, akik azt mondják, hogy az ingatlanok keresettsége, illetve értéke nagyban függ attól, hogy milyen lesz valóságosan Trump politikája. Ha nem túl sikeres éveket tud maga mögött az elnöki székben, akkor visszájára is fordulhat a dolog.

trump_tower_ny.jpg

Álljon itt az a tény, hogy a brutális kampány idején, júliusban készült felmérés szerint – amikor még jókora hátrányban volt Trump – az általa birtokolt kaliforniai, las vegasi és floridai luxus lakások értéke éppen csökkenőben volt: a tavaly január-májusi időszakban még 7 százalékkal drágábban kínálták őket más hasonló paraméterű lakásokhoz képest, ám 2016 májusának végére eltűnt ez az előny – utalt a Redfin szakmai portál egyik vezető közgazdásza.

A muszlimokat megalázó kijelentései sem tettek jót külföldi ingatlan bizniszeinek. Először Törökországban tiltották be egyik lakberendezési márkáját, majd Dubaiban vontak vissza egy nagy ingatlanfejlesztésről szóló együttműködési ajánlatot emiatt.

Donald Trump ingatlanjainak értékét befolyásolja ugyanakkor az is, hogy mikortól és milyen ütemben emelkedik a központi kamatláb. Ha még hónapokig a mostani nagyon alacsony szinten  marad, akkor nem aggódhat, ám ha ütemesebben emel a Fed, akkor az is előfordulhat, hogy idő előtt kell túladnia néhányon.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr8211960343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása